Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Na patelni podsmażyć drobno posiekana cebulę.
Odcedzone grzyby przekręcić przez maszynkę razem z cebulką.Doprawić solą i pieprzem jak farsz będzie rzadki można dodać odrobinę bułki tartej.
Z mąki,żółtka,miękkiego masła i letniej wody zagnieść ciasto na pierożki.Rozwałkować i wykrawać kwadraciki,nakładać farsz i złożyć po przekątnej na trójkąty - zlepić i złączyć ze sobą dwa brzegi.Gotować w posolonym wrzątku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pięknie wyszły
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dziękuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    profesjonalne lepienie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne z barszczykiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne,ja niestety nie mam do nich cierpliwosci
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak mam na nie smaka
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jeszcze kilka zostało:) dla Ciebie w sam raz!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Grzybki tak się zbuntowaly, i z cebulką się zgadały, aby ben-ka tak zrobiła i z nich uszka ulepiła . Potem w barszczu popływały no i wszystkim smakowały.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piekne i pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Śliczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Na pewno smakują wszystkim
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Chyba wszyscy się na nie wprosimy:):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ale śliczne!!!uwielbiam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    koniecznie z barszczykiem:) mmm pyszmości
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubie je robić ...kiedys tego nie cierpiałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    idealne na wigilie
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Piękne i apetyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne te pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie uszka podaję do barszczyku, są bardzo dobre
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    miałam zapas zamrożonych po świętach i już znikły .Już nie smakowały tak jak podczas świąt
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyszły śliczniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    danie na czasie,uwielbiam takie !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !