Sposób przygotowania

Ponieważ brakło mi makaronu lazania...wykorzystałam sphagetti. Cebulkę drobno posiekać i usmażyć na oleju z dodatkiem czosnku. Dodać mięso, posolić, doprawić bazylią i przesmażyć. Ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym dwa płatki lazanii a na to wyłożyć warstwę mięsa. Przykryć kolejnymi dwoma płatkami makaronu i nałożyć drugą warstwę mięsa. Ponownie przykryć i nałożyć ostatnią warstwę mięsa. Sphagetti ugotować al dente. Zrobić z mąki i masła zasmażkę. Rozrobić zimnym mlekiem i dodać do powstałego sosu serek topiony. Przesmażyć. Doprawić. Sphagetti wymieszać z połową startego sera oraz sosem i ułożyć na górze lazani. Wszystko potrzepać żółtym serem i zapiec. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne połączenie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczny pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !