Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj, podziel na ćwiartki u ułóż na blasze. Piecz ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 st. Tuż przed końcem pieczenia posyp je szczyptą soli. Cebulkę i gruby szczypior bardzo drobno posiekaj. Zrób krem: wymieszaj szczypior i cebulkę ze śmietaną, twarogiem i połową krewetek. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanym cienkim szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki posyp resztą krewetek i pieprzem. Udekoruj gałązkami koperku. Podaj z kremem krewetkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !