Sposób przygotowania

Kapustę kiszona poszatkować nie płukać !! Włożyć do garnka i zalać (1,5 litra ) wrzącą wodą. Dodać 1 łyżkę cukru, gotować 10 minut bez przykrywki. Dodać 1 łyżkę kminku zamieszać.Przykryć pokrywką i gotować 5o minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć ale osobno. Na patelnię dodać troszkę oliwy i 1 łyżkę mąki zarumienić, następnie dodać 1/4 szklanki wody i wymieszać. Po tych 50 minutach dodać do kapusty boczek, cebulę, zasmażkę, sól i pieprz do smaku. i gotować 10 minut. Gdy będzie za kwaśna dodać cukier.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !