Sposób przygotowania

Karkówkę nakłuwamy widelcem, posypujemy przyprawą do grilla prymat pikantną. Następnie każdą stronę plastra karkówki smarujemy ketchupem pikantnym. Pomidora, czosnek i cebulę kroimy w krążki.W naczyniu żaroodpornym kładziemy kilka plasterków margaryny. Układamy warstwy pionowo: karkówka+2 krążki cebuli + krążek pomidora i znów karkówka, cebula i pomidor. kawałki czosnku wkładamy między mięso. Na całość dajemy kilka kleksów majonezu. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy przykryte naczynie do środka i pieczemy 1,5 godziny. Podawać można z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !