Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piers kurczaka w młodej kapuscie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda
1 główka
piersi z kurczaka
2 szt
lubczyk
1 pęczek
cebula
1 szt
pół cytryny
mąka ziemniaczana
1 łyżka
mąka pszenna
1 łyżka
olej słonecznikowy
1 łyżka
masło
1 łyzka
pieprz ziołowy, kminek, szczypta kurkumy, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piers kurczaka w młodej kapuscie

Mięso pokroić na kawałki (jak na gulasz), przesmażyć z poszatkowaną cebulą na oleju zmieszanym z masłem na patelni z wysokim brzegiem. Oczyszczoną i pokrojoną kapustę dodać do mięsa, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu.Dodać poszatkowany lubczyk, sok z cytryny i dusić jeszcze chwilę. Na końcu dodać mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody - zasmażyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak