Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś w pomarańczowej marynacie

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
podwójna
pomarańcza
1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 płaska łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
tłuszcz
do smażenia
surówka
jabłka
3 szt
cebula
0,5 szt
sok z pomarańczy
1 łyżka
cukier
2 łyżeczki
śmietana
2 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pomarańczowej marynacie

Piersi poporcjować na mniejsze płaty. Przyprawy wymieszać z sokiem z pomarańczy i zanurzyć wszystkie kawałki piersi. Odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie panierować filety w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.12.2011 14:50
pycha
angelika14 21.08.2011 06:36
cudowne danie
Magdalena1110 19.03.2011 20:37
pycha
Agnieszka_B 16.02.2011 11:26
uwielbiam mięsa z cytrusowymi dodatkami:)
rosik93 16.02.2011 00:15
Mniam, ,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak