Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pomarańczowej marynacie
Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..
pierś z kurczaka |
podwójna
|
pomarańcza |
1 szt
|
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat |
2 łyżeczki
|
Sól czosnkowa jodowana Prymat |
1 płaska łyżeczka
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
do panierowania
|
tłuszcz |
do smażenia
|
surówka |
|
jabłka |
3 szt
|
cebula |
0,5 szt
|
sok z pomarańczy |
1 łyżka
|
cukier |
2 łyżeczki
|
śmietana |
2 łyżki
|
Natka pietruszki suszona Prymat |
1 łyżeczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: