Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka z pieczarkami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
1 kg
mąka pszenna
1 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
przyprawa do potraw
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej do smażenia
1/2 szklanki
pieczarki
30 dag
cebula
2 sztuki
masło
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka z pieczarkami

Wątróbkę posypać przyprawami, wymieszać i odstawić na około 1 godz, następnie dokładnie obtoczyć w mące(lekko dociskając)i usmażyć na złoty kolor.
Na drugiej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka, posypać przyprawami i udusić do miękkości.
Gorącą i chrupiącą wątróbkę podawać z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.09.2011 01:25
Nigdy nie doprawiałam wątróbki i nie odstawiałam jej na godzinkę. Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak