Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w kostkę i włożyć do miski, dodać 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę soli, 1 łyzeczkę papryki, 1 łyżeczkę czosnku i szczyptę pieprzu, dokładnie wymieszać i odstawić na przynajmniej 1 godzinę. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na głębokiej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić mięso, podpiec i dodać cebulę. Do miski w której leżało mięso z przyprawami wlać 1/2 litra wrzącej wody, wymieszać z resztkami przypraw i dodać do mięsa. Dusić około 30 minut, pod koniec duszenia dodać 1 kostkę mięsną. 1 łyżkę skrobi kukurydzianej wymieszać z małą ilością wody, wlać do duszonego mięsa i zagotować, aż sos uzyska odpowiednią gęstość.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !