Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtka, oliwę, ciepłą wodę lub mleko, zagnieść ciasto. Ser twarogowy przecisnąć przez praskę, dodać cukier puder, kaszę mannę, cynamon, jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 4 minuty od chwili gdy wypłyną na wierzch. Podawać polane stopionym masłem, i oprószone cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich pierożków nie robiłam. Chyba czas to nadrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !