Sposób przygotowania

Grzyby myjemy,moczymy przez kilka godzin w wodzie,następnie gotujemy,cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu,dodajemy przemielone grzyby,tartą bułkę lub rozmoczoną i pól jajka i mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto jak na pierogi,cienko je rozwałkujemy i kroimy na kwadraty,na środek każdego kwadratu kładziemy nadzienie,kwadraty sklejamy po przekątnej a następnie zlepiamy ze soba dwa rogi.Gotujemy w dużej ilości osolonej wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    mniam,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale zgrabne uszka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !