Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowany kurczak z wątrobką

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1 szt duża
masło
Farsz:
bułka czerstwa
1 szt duża
wątróbki drobiowe
100 g
jajko
2 szt
mleko
100 ml
koperek
masło
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kurczak z wątrobką

Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć, zemleć razem z wątróbkami. Dodać żółtka utarte z masłem, koperek, sól i pieprz, cukier. Wymieszać z pianą z białek. Farszem napełnić kurczaka, zszyć, obłożyć wiórkami masła, piec 50 minut w 190 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak