Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry (można lekko rozbić). Przełożyć do szklanego naczynia. Przyrządzić marynatę z oliwy z oliwek, sosu chili z ananasem, soli, pieprzu ziołowego oraz przyprawy do karkówki. Zalać nią plastry mięsa. Przykryć folią spożywczą i odstawić na 3-4 godziny (co jakiś czas przemieszać, aby mięso dobrze „przeszło” przyprawami).

Plastry karkówki ułożyć na blasze. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.

Na patelni zrumienić boczek pokrojony w kostkę. Dodać do niego umyte pieczarki pokrojone w plastry oraz piórka cebuli. Przyprawić solą oraz czarnym pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie dodać ananasa pokrojonego w kostkę. Podsmażyć razem wszystkie składniki. Dodać ramę cremefine do gotowania.

Przygotowane na patelni pieczarki z ananasem i cebulą ułożyć porcjami na plastrach karkówki. Przykryć wierzch folią aluminiową, aby całość się za bardzo nie spiekła i wstawić do piecyka na 45 minut. Kilka minut przed końcem zapiekania zdjąć folię i ułożyć na każdym kawałku karkówki po grubym plastrze mozzarelli.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Na pewno smakuje wyśmienicie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super pomysł:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Myślę że może być bardzo smaczna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno by mi smakowalo:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !