Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zapiekana po królewsku
Plastry karkówki ułożyć na blasze. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.
Na patelni zrumienić boczek pokrojony w kostkę. Dodać do niego umyte pieczarki pokrojone w plastry oraz piórka cebuli. Przyprawić solą oraz czarnym pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie dodać ananasa pokrojonego w kostkę. Podsmażyć razem wszystkie składniki. Dodać ramę cremefine do gotowania.
Przygotowane na patelni pieczarki z ananasem i cebulą ułożyć porcjami na plastrach karkówki. Przykryć wierzch folią aluminiową, aby całość się za bardzo nie spiekła i wstawić do piecyka na 45 minut. Kilka minut przed końcem zapiekania zdjąć folię i ułożyć na każdym kawałku karkówki po grubym plastrze mozzarelli.