Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z orzechami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
50 dag
jajko
2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
mąka ziemniaczana
1 łyżka
mąka przenna
1/2 szkl
masło
1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
orzechy włoskie
3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z orzechami

Posiekane orzechy zrumienić na maśle. Do mięsa mielonego wbić 1 jajko, dodać orzechy, mąkę ziemniaczaną, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, zanurzać w roztrzepanym jajku i mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.01.2014 09:11
smaczne mielone
Motorek 19.05.2012 09:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak