Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na półmisek. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki i bazylię. Tak przygotowanym sosem zalać brukselkę. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie brukselki i sosu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawie podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !