Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić. Z pieczarek odciąć ogonki, kapelusze odłozyć. Ogonki i cebulę posiekać i udusić na 1 łyżce masła na półmiękko. Dodać majeranek, makę i pieprz, wymieszać, dodać filiżanke rosołu. Dusić aż pojawią sie bąbelki w sosie. Ddodać pokrojoną w małą kostkę szynkę i posiekana natke pietruszki. Nadziać kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owinąć w folię, do każdej pieczrki kłaść odrobine masła. Grillować w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Wyjąć z folii i posypać świeżą natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    muszę spróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !