Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka nadziewana twarogiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
4 szt
śmietana
3 łyzki
czosnek
1 ząbek
ketchup
5 łyżek
oliwa
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
1 (posiekany)
twaróg
40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana twarogiem

Z papryki odciąć końcówki od strony łodygi i usunąć gniazda nasienne. Ser przegnieść przez praskę, wymieszać ze śmietaną, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Farszem napełniać papryki, przykryć odciętą końcówką, skropić oliwą. Wstawiać do piekarnika i piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.12.2013 21:03
bardzo smaczne połączenie
Seba 12.09.2012 08:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak