Sposób przygotowania

Z mąki, letniej wody oraz soli wyrobić ciasto. Rozwałkować. Wyciąć kółka. Grzyby i cebulę udusić, mięso zmielić w maszynce. Grzyby pokroić, wymieszać z mięsem. Doprawić. Układać na każdym kawałku ciasta trochę nadzienia, zlepić. Ugotować w osolonej wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, stopić. Skwarkami polać gotowe kluski.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Super są takie pierożki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    takich pierogów jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !