Sposób przygotowania

Pierś kroimy na dwie równe części. Każdą z nich oprószamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Ciasto francuskie przycinamy do odpowiednich rozmiarów, kładziemy na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut wkładamy do lodówki żeby się nie rozpłynęło w trakcie przygotowań. Po tym czasie wyjmujemy i nacinamy w następujący sposób: z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku robimy nacięcia ok. 8 cm, w odstępach co 1,5-2 cm; pośrodku ciasta mają zostać 4-5 cm niepocięte.
Na tak przygotowanym cieście kładziemy pierś, kieszonki smarujemy masłem, wykładamy podsmażone pieczarki, wierzch przykrywamy plastrem sera.
Zabieramy się do zaplatania paseczków ciasta (na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy). Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia.
Gotowe paczuszki wkładamy na 15 minut do lodówki do lodówki, a potem smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 25-30 minut. Paczuszki powinny zrobić się złociste i kruchutkie.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    nabrałem apetytu na takiego kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszne rzeczy się tu dzieją :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !