Sposób przygotowania

150 ml ciepłej wody, żółtka, 1 łyżkę masła, odrobinę soli i mąkę wsypać do malaksera. Wyrabiać na wysokich obrotach przez 2 minuty. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować, wykrawać krążki. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na cieście i zlepiać brzegi pierogów. Wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować około 6 minut. Podawać polane masłem, oprószone cynamonem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ja bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie wyglądają, na pewno są pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne bardzo lubię pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubię takie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne pierożki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    już nie pamiętam kiedy ostatnio takie jadłam, a są takie pyszne.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !