Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak w pomarańczach i cytrynie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kurczaka
8 szt
pomarańcza
2 szt
cytryna
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
jajko
2 szt
olej do smażenia
masło
2-3 łyżki
sałata rzymska
8 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pomarańczach i cytrynie

Piersi kurczaka, rozbijamy, doprawiamy i panierujemy. Smażymy na oleju z masłem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i 4 szt polewamy sokiem z 1 pomarańczy a pozostałe sokiem z cytryny. Układamy na półmisku przekładając mięso sałatą i plastrami pomarańczy i cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 27.05.2012 10:37
pychota
Ewelina47 11.03.2011 07:40
pychaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak