Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

dipy po mojemu

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny
1 kubek
keczup pikantny
4 łyżki
czosnek
4 ząbki
koperek
2 łyżki
ser pleśniowy typu gorgonzola
1 plaster
sól, pieprz
do smaku
chili
do smaku
oliwa
1 łyżka
szczypiorek
2 łyżki
Sklep Prymat
majonez
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dipy po mojemu

Jogurt wymieszać z oliwą, majonezem, dodać szczyptę soli i pieprz do smaku. Rozlać do 3 miseczek. Czosnek wyciskamy przez praskę, mieszamy z koperkiem i dodajemy do 1 miski, jeszcze raz mieszamy. Szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z keczupem i dodajemy do 2 miski, mieszamy z jogurtem. Ser pleśniowy dusimy widelcem z szczyptą chili i mieszamy z jogurtem w 3 miseczce. Tym sposobem mamy 3 różne dipy do różnych dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak