Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać 1 łyżkę oliwy, wlać szklankę ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przemielony ser włożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklaneczką wycinać krążki, nakładać ser i dokładnie zlepiać brzegi. Włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Podawać polane masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    prześliczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    przepyszne! i w dodatku bardzo zgrabne Ci wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    sliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !