Sposób przygotowania

Drobno posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Pieczarki umyć, poszatkować, dodać do cebuli i dusić pod przykryciem około 10 minut, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Mąkę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody dodać do sosu, zagotować. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszny sosik!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    uwielbiam pieczarki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię taki do klusek śląskich
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny robię bardzo podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity sosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !