Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa cebulowo-czosnkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
1 szt.
czosnek ząbki
3 szt.
masło
2 łyżki
tymianek
1 łyżka
szałwia
1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
bulion drobiowy
1 l
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowo-czosnkowa

W rondlu rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w krążki cebulę. Dusić na małym ogniu aż zmięknie. Dodać posiekany czosnek, tymianek, szałwię, i listek laurowy.
Zwiększyć ogień, by cebula zbrązowiała. Dolać gorący bulion. Gotować na małym ogniu ok. 30 min. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 20.09.2011 12:07
Ciekawa !
Magdalena1110 19.02.2011 00:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak