Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kolorowa zupa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa
50 dag
marchew
50 dag
papryka żółta
1 szt.
żeberka wieprzowe
50 dag
pomidory
1 kg
cebula
1 szt.
mąka pszenna
1 łyżka
olej
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
śmietana 18-procentowa
1 łyżka
czosnek ząbki
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa

Fasolkę szparagową umyć, obrać, zalać wodą (aby cały garnek był pełny), dodać żeberka, liść laurowy i gotować 2 godziny. Wyjąć mięso. Posiekaną marchew i paprykę podsmażyć na oliwie po czym dodać do zupy. Pokrojone pomidory i posiekany czosnek również dołożyć do zupy. Posolić.
Gotować, aż fasolka będzie miękka. Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, posypać mąką i smażyć chwilę. Następnie rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody. Dodać cebulę do zupy. Mięso oddzielić od kości i pokroić a następnie dorzucić do zupy. Dodać pieprz i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 28.01.2012 14:23
pyszna zupka jarzynowa :)
bami 07.02.2011 17:52
Pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak