Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzik w śmietanie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa
20 dag
cebula
1 szt.
majonez
200 ml
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt.
Sklep Prymat
ocet
1 łyżka
szczypiorek
2 łyżki
Sklep Prymat
matijasy
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik w śmietanie

Śledzie płuczemy kilka razy, skrapiamy octem. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 cm. Cebulę kroimy i wrzucamy do śledzi. Mieszamy śmietanę z majonezem, wrzucamy listek laurowy i ziele angielskie i zalewamy śledzie. Mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Odstawiamy na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 11.10.2011 21:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak