Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa zabielana

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka
1 szt.
włoszczyzna
1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
pomidory
2 kg
masło
1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
2 l
śmietana 18-procentowa
200 g
cukier
1 łyżeczka
makaron nitki
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa zabielana

Mięso wymoczyć umyć, zalać 2 litrami zimnej wody. Dodać listek laurowy, włoszczyznę i 2 łyżki kucharka, ugotować wywar. Pomidory umyć, pokroić, dodać 1 łyżkę masła , płaską łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Dusić około 20-30 min, często mieszając. Uduszone pomidory przetrzeć przez sitko. Dodać do przecedzonego wywaru, pogotować wszystko ok. 8 min. Śmietanę wlać do kubeczka, dobrze rozmieszać, wlać gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka.
Podawać z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak