Sposób przygotowania

Mięso rozbić, wkładając do torebki foliowej, na cieniutkie plastry. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem. Położyć na nim plaster żółtego sera.
Plastry mięsa z serem zwinąć w roladki. Położyć na talerzu spojeniem do dołu, wstawić na pół godziny do lodówki. Jajka rozkłócić na talerzu, osolić. Każdą roladkę obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do naczynia żaroodpornego
Naczynie z roladkami włożyć do zimnego piekarnika, zapiekać 15 minut w 200 stopniach C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    smacznr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !