Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

polędwica w sosie musztardowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
2 szt
oliwa
1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
cebula
1 szt
masło
1 łyżka
sok cytrynowy
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w sosie musztardowym

Polędwice opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, posmarować oliwą, upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Cebulę obrać i posiekać, dodać musztardę, masło i mieszając zagotować wszystko w garnuszku, przyprawić cukrem i sokiem cytrynowym. Upieczone polędwice pokroić na plasterki, polać sosem i jeszcze raz wszystko podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.12.2011 19:06
pycha
Roman5 16.02.2011 19:07
ale bym zajadal

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak