Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około pół godziny. Pmidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki, włożyć do mięsa. Następnie wlać przecier pomidorowy, ketchup, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z makaronem lub ziemniaczanymi plackami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny jest taki gulasz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczny obiad.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !