Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W tym czasie mięso umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Natnij je długim nożem, robiąc w nim kieszonki, w które wciśnij cytrynę pokrojoną w plasterki. Umyte zioła (bez szałwii) i posiekany czosnek, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i smaruj nimi wierzchnią stronę mięsa. Na koniec okładamy pieczeń plastrami boczku.
Blachę do pieczenia natłuść łyżkę oleju. Na środku kładź pieczeń. Picz schab na środkowym poziomie ok. 30 minut. Ziemniaki pokrój w ćwiartki i przekładaj je do miseczki. Szałwię poszatkuj, dodaj resztę oliwy z oliwek (2 łyżki), sól i zmieszaj z ziemniakami. Po 30 minutach pieczenia schabu obłóż go ziemniakami i piecz dalej ok. 30 minut. Pieczarki obierz, pokrój i dodaj do mięsa. Piecz jeszcze ok. 10 minut. Przełóż schab na półmisek, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, ziemniakami, ziołami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    coś dobrego dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !