Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GULASZ Z DODATKIEM JABŁKA

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka
7 sztuk
boczek wędzony
20 dkg.
tłuszcz do smażenia
1 łyżka
pomidory
4 sztuki
cebula
1 sztuka
jabłka
2 sztuki
kiełbasa
15 dkg.
natka pietruszki
pęczek
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z DODATKIEM JABŁKA

Pokrojony w cienkie słupki boczek podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać posiekaną cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Całość zalać ok 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem ok 10 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojoną w plasterki kiełbasą, pomidorami dodać do reszty. Doprawić pieprzem i mieloną papryką. Gotować przez ok 5 minut. Rozłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak