Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1,5 szkl
mleko
1 szkl
woda
0,5 szkl
jajko
2 szt
sól
Sklep Prymat
Farsz:
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
1 szt
tłuszcz
grzyby leśne
600 obgotowane
kapusta kwaszona
0,5 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki ciasta naleśnikowego włożyć do miski i zmiksować na jednolite ciasto.
Jeśli jest za gęste dolać odrobinę wody.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
FARSZ
Kapustę i grzyby posiekać nożem na desce.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu dodać do grzybów.
Farsz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników.
Boki łączymy do środka i zwijamy.
Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.08.2011 18:52
ciekawy przepis
Gosia311 03.05.2011 19:08
pyszne
Gonia555 19.04.2011 18:42
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak