Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żeberka po prowansalsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
1,2 kg
cukinia
1 szt.
papryka czerwona
1 szt.
cebula
1 szt.
czosnek ząbki
2 szt.
pomidor
4 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
oliwa
2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po prowansalsku

Pokrojone żeberka natrzyj solą, pieprzem i ziołami. Na patelni na oliwie obsmaż pół plasterki cukinii, ćwiartki cebuli i pomidorów, kawałki papryki. Dopraw. Na tym ułóż mięso, obok całe główki czosnku. Piecz 40 min. w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak