Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie. Osączyć, ostudzić, zemleć. Masę ziemniaczaną podzielić na 4 równe części: jedną część wyjąć, a w jej miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać wyjętą część ziemniaków, wyrobić ciasto. Stolnicę posypać mąką pszenną, wyłożyć ciasto, podzielić je na równe kawałki, uformować kulki z wgłębieniem na środku. Wrzucać je do osolonego wrzątku, gotować do wypłynięcia. Podawać ze skwarkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    joasja

    mój mąż uwielbia tą potrawę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !