Sposób przygotowania

mięso kroimy i rozbijamy na cieńkie plastry, smarujemy musztardą , doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy z plastrów układamy cienki kawałek słoniny, cebuli, 2 plastry ogórka kiszonego, spinamy wykałaczkami, obtaczamy w mące.
Na patelni rozpuszczamy margaryne ( na oleju mogą wyjść twarde) i układamy zraziki,
gdy są już zarumienione dodajemy do nich, pokrojone w plastry pieczarki, cebula w piórka, ogórki kiszone w cienkich plastrach, wszystko razem smażymy. W międzyczasie zalewamy suszone grzyby szklanką wrzątku, gdy zmiękną, dodajemy do usmażonych zrazów i warzyw- dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie , na koniec doprawiamy solą i pieprzem, oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    oj zjadłabym zraza :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    zrazy super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !