Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki gryczane nadziewane śledziem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana
40 dag
drożdże
1,5 dag
mleko
150 ml
jajko
2 szt
sól
Sklep Prymat
Nadzienie:
szczypiorek usiekany
1 szklanka
filety śledziowe
2 szt
jajko ugotowane na twardo
2 szt
smalec
(do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki gryczane nadziewane śledziem

Mąkę zaparzyć mlekiem, wymieszać i przestudzić. Do jeszcze ciepłej lecz nie gorącej masy dodać drożdże, roztarte z odrobiną cukru i dobrze wymieszać. Postawić w cieple do wyrośnięcia. Jajka roztrzepać i dodać do ciasta. Lekko posolić i wymieszać i na niewielkiej ilości tłuszczu smażyć cienkie duże placki.
Filety śledziowe i jajka drobno posiekać, wymieszać ze szczypiorkiem, smarować placki i układać jeden na drugim. Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak