Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka pieczona / grillowana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka
1 szt tylnia
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
przyprawa do golonki Prymat
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
bulion warzywny
1,5 szkl
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona / grillowana

Golonkę umyć , osuszyć i natrzeć przyprawami. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki ( najlepiej na całą noc). Następniego dnia golonkę ugotować w wodzie(około 35 minut). Następnie golonkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać odrobiną wywaru warzywnego Zapiekać w piekarniku(bez przykrycia) około 2-3 godziny- co jakiś czas obracając golonkę i polewając ją przygotowanym bulionem. Jeżeli chcecie uzyskać chrupiącą skórkę skorzystajcie z funkcji grilla w piekarniku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak