Sposób przygotowania

Ozorki zalej zimną wodą, odstaw na 2 godziny. Następnie je wyszoruj szczoteczką, zalej osolonym wrzątkiem i gotuj 1,5 godziny.
Paprykę oczyść, cebulę obierz, warzywa pokrój w paseczki. W garnku rozgrzej oliwę, włóż warzywa i duś je 3 minuty. Oprósz papryką w proszku. Zalej bulionem i winem. Dodaj ziarenka pieprzu oraz listki laurowe. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i duś pod przykryciem do miękkości 10 minut.
Sos przypraw pieprzem kajeńskim i solą. Zagęść mąką wymieszaną z niewielką ilością wody. Ozorki obierz ze skóry, pokrój w paseczki. Włóż do sosu, mocno podgrzej.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !