Sposób przygotowania

Bułkę tartą wsypać na suchą patelni i zrumienić, wystudzić. Następnie wlać mleko, dodać stopioną połowę masła i żółtka, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z bułką, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Rękami formować okrągłe knedle, gotować pod przykryciem około 10 minut w osolonej wodzie. Podawać polane stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pomysłowe
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne knedle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !