Sposób przygotowania

Pierwszy raz kupiłam brzuszki łososia wędzonego - tak do spróbowania i nie miałam pojęcia co z nich zrobię. Po bliższym obejrzeniu okazało się, że to bardzo tłuste mięso i stanęło na paście do pieczywa, ale takiej bez majonezu.

Oddzieliłam mięso ryby od skóry i ości, zmiksowałam w małym pojemniku blendera. Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam ze skorupek - starłam na drobnych oczkach tarki, dodałam do ryby. Doprawiłam nieco solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodałam ok. 1 łyżki posiekanego koperku i 2 łyżki posiekanego, sparzonego pora. Wymieszałam dokładnie i podałam z grahamkowymi grzankami. Było smacznie, ale chyba wolę pastę z makreli - brzuszki łososiowe są dla mnie stanowczo za tłuste.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Też robię zbliżoną pastę.A brzuszki świetnie się na nią nadają.
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    jeszcze brzuszków nie kupowałam - pasta pewnie pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    APETYCZNIE WYGLĄDA
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    też robię takie podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Ooooo super! :)
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    tak , za tłuste , bo jak ma się taką figurę , to trzeba jeść light.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    modelka się znalazła, myślałby kto :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !