Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na plastry grubości około 1,5 cm. Lekko rozbić. Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz papryką (ilość przypraw według uznania). Do marynaty dodać plastry schabu, delikatnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny.

Rozgrzać patelnię i przełożyć na nią mięso wraz z marynatą. Smażyć z obydwu stron po około 5 minut. Mięso wyjąć. Na patelnię przełożyć pieczarki pokrojone w plastry i cebulę pokrojoną w piórka. Podsmażyć. Dodać mąkę i zasmażać przez krótką chwilę. Podlać bulionem, przykryć i dusić pod przykryciem 15 minut. Sos zabielić Ramą Cremefine do gotowania. Dodać bitki schabowe, przyprawić gałką muszkatołową i podgrzewać przez krótką chwilę, aby wszystkie składniki się połączyły.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !