Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik z cytryną

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panko
4-6 łyżek
olej roślinny
500 ml
sos sojowy
2-3 łyżki
sok z cytryny
jajko
1 szt
cytryna
1/2 szt
cukier
1/2 łyżeczki
królik
500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: królik z cytryną

Mięso z królika dzielimy na części ok 3-4 cm. Każdy kawałek obtaczamy w jajku i panko. Smażymy na złoto w głębokim oleju. Podajemy osączone z tłuszczu ozdobione plastrami cytryny i skropione sokiem z połowy cytryny. Pozostałą cześć soku mieszamy z sosem sojowym i cukrem, podajemy do maczania królika. Mięso podajemy z surówkami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.09.2011 16:06
super
grazia1 03.05.2011 08:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak