Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tatar z oliwkami i sezamem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa
300 g
sezam
1 łyżeczka
jajko
1
olej z pestek winogron
2 łyżki
oliwki zielone
20 sztuk
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z oliwkami i sezamem

Polędwicę wołową mielimy kilkukrotnie w maszynce do uzyskania jednolitej masy. Oliwki kroimy w kawałeczki i dodajemy do mięsa. Posypujemy sezamem, pieprzem ziołowy, wrzucamy jajko i wlewamy olej. Całość dokładnie mieszamy tak aby składniki się dobrze wymieszały (szczególnie jajko). Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2012 09:56
jeszcze takiego nie próbowałam
PaniMISIOWA 22.11.2012 21:01
będę musiała wypróbować "po Twojemu"
Grażyna13 23.06.2012 11:50
Pyszny pomysł :)
BernadettaP 08.02.2012 21:31
oj, dawno nie jadłam...
pacpaw 13.02.2011 17:32
@jolajka to z jednej strony bardzo milo ze tak zajadali :o), z drugiej szkoda, że nie miałaś okazji spróbować :o(. Może zrób jeszcze raz, ale tym razem bez gości ;)
hastalavista 13.02.2011 13:43
ciekawe, muszę wypróbować :)
jolajka 13.02.2011 09:58
wczoraj pokusiłam się o zrobienie tego tatara, moi znajomi zjedli go zanim zdążyłam usiąść przy stole, podobno był bardzo dobry !!
Jolanta_P-S 03.02.2011 15:48
ja dzisiaj robiłam z marynowanymi borowikami, ale z oliwkami i sezamem wypróbuję następnym razem
pacpaw 03.02.2011 13:29
koniecznie dodaj jeszcze marynowane oliwki...a obejdzie się bez soli :o)
jolajka 03.02.2011 07:42
lubię tatar, ale z sezamem jeszcze nie jadłam, do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak