Sposób przygotowania

Pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, sól oraz paprykę dokładnie mieszamy w miseczce. Następnie każdą z pałek kurczaka dokładnie nacieramy powstałą mieszanką przypraw. Tak przygotowanego kurczaka można odstawiamy na 2h do lodówki. Po tym czasie wkładamy do rękawa, zamykamy i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180°C. Przed włożeniem rękawa do piekarnika należy jeszcze zrobić kilka dziurek widelcem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię kurczaka już czuję ten aromat:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne mięsko;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Aromatyczne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i takie udka lubię na zimno do pieczywa najlepiej.....ps. dzięki za wzmiankę o golonkach w komentarzu, było miło przeczytać....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    swietne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !