Sposób przygotowania

Mielemy w maszynce mięso- pół kilograma wołowego i pół wieprzowego. Namaczamy 2 kajzerki, odciskamy mocno z wody. Dodajemy do mięsa, mieszamy, wbijamy jajka, wrzucamy przyprawy i mieszamy dokładnie na gładką masę. Smalcem smarujemy blaszkę keksową, wkładamy mięso, wyrównujemy wierzch na gładko, przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię i smarujemy musztardą francuską wierzch klopsa. Wstawiamy na kolejne 40 minut. Wyłączamy, gdy będzie ładna zapieczona skórka a boki będą odstawać od blaszki. Można podawać podsmażone jako danie główne albo na kanapki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    eh...kiedy mi ktoś zrobi taki klopsik:(
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo ciekawe połączenie, które koniecznie muszę wypróbować w swojej kuchni:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajne, muszę skorzystać z przepisu :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    warte wyprobowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    warto zrobic
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    DO WYPRÓBOWANIA
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    hmm klopsik
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    faktycznie pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !