Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana rolada wołowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
1 kg
biały ser
500 gram
jajko
1 szt
parmezan starty
100 gram
bazylia
1 gałązka
Sklep Prymat
oliwa
2 łyżki
rosół warzywny
1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wino białe wytrawne
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana rolada wołowa

szeroki i płaski kawałek mięsa rozbijamy. Układamy na mięsie ser biały z jajkiem, posypujemy parmezanem , solą i bazylią. Zwijamy ciasno mięso i związujemy. Podsmażamy na oliwie. posypujemy solą i pieprzem, polewamy winem i odparowujemy. Wlewamy rosół przykrywamy garnek i zmniejszamy płomień. Dusimy do miękkości, polewając czasem rosołem. Podajemy lekko przestudzone i z warzywami gotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.07.2012 14:32
bardzo dobre
Justyna87 16.05.2012 17:36
super
iknbozka 03.02.2012 19:08
dobre
Agnieszka/picola 04.12.2011 22:50
dobre
daria899 24.03.2011 19:39
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak