Sposób przygotowania

Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z szałwią i natką pietruszki. Przygotowaną mieszaniną natrzeć udka i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Masło roztopić, wymieszać z mąką, wlać odrobinę wody, zagotować. Dodać śmietankę i żółtka, przyprawić do smaku. przygotowanym sosem polać udka, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis,smaczny kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię dania z kurczaka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !