Sposób przygotowania

Cebulę posiekać wraz z czosnkiem i podsmażyć na oliwie rozgrzanej na patelni, następnie dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, pokrojonego w plasterki bakłażana. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć dokładnie solą, pieprzem i czosnkiem, pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, układać w nim na przemian warstwę warzyw i mięsa. Całość zalać bulionem i zapiekać przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam zapiekanki
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie dania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Wspaniała zapiekanka
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !